Diensten

Contact

Over ons

Links

Het Van Gemert Centrum is een behandelcentrum waar wordt gewerkt door middel van handoplegging. Samen met onze eigen hulpdienst bieden wij hulp bij ziekte, pijn en geestelijke problemen.

Ieder mens heeft een stoffelijk en een geestelijk lichaam, die met elkaar in harmonie behoren te zijn. In onze hedendaagse drukke maatschappij zijn wij eigenlijk alleen maar met stoffelijke zaken bezig. Dat veroorzaakt veel stress in ons leven.  

Ruimte voor de innerlijke, geestelijke mens geven wij ons zelf niet of nauwelijks. Door onszelf geestelijk te kort te doen, ontstaat er een disbalans in ons hele wezen. Het stoffelijk lichaam zal hierop reageren, verzwakken en vatbaarder worden voor ziektes. Wij, de mens, zijn voor een belangrijk deel verleerd om ons geestelijk te voeden. Het Van Gemert Centrum geeft lezingen over geestelijke onderwerpen om ons weer op het goede spoor te zetten.

Onze activiteiten, zoals lezingen, meditaties en dvd avonden, zijn vrij bij te wonen. De middagmeditaties vinden plaats op donderdag. Start om 12:00 uur en einde 13:00 uur. Als u een uur te lang vindt, kunt u tussen 12:30 en 12:35 de aula in stilte verlaten.

Avondmeditaties zijn op maandagavonden. Ze beginnen om 20:00 en eindigen om 20:45. Zorg wel dat u minstens 5 minuten voor aanvang aanwezig bent. Het is erg storend om de aula binnen te gaan, terwijl de meditatie al begonnen is.

Avondlezingen vinden plaats op maandagavond en beginnen om 20:00 en eindigen om 20:45. Na de lezing is er een stilte tot 21:00 uur. Dit om de teksten rustig op ons in te laten werken.

Avondlezingen vinden plaats op maandag en beginnen om 20:00 uur en eindigen om 21:30 uur. De activiteiten kunt u vrij volgen, maar voor de koffie of thee en het eventueel verslag van de lezing vragen wij wel een bijdrage.