.

Behandelaar

Roland

Image

Roland Mutgeert - acupuncturist

Studies:

- 2007 - 2010: Klassieke Acupunctuur, Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai
- 1990 - 1995: Osteopathie, international Academy of Osteopathic Medicine
- 1978 - 1982: Fysiotherapie, Arnhemse Academie voor Fysiotherapie
Om up-to-date te blijven op het gebied van de laatste ontwikkelingen in de acupunctuur volg ik geregeld bijscholingen. Ook heeft dit geresulteerd in o.a. de volgende specialisaties:
- Trigger Point Therapy
- Ooracupunctuur (deel 1&2)
- Gynaecologie: menstruele verstoringen
- Gelaatsdiagnostiek
- Myofaciale pijnklachten in hoofd-, nek,- schouder- en armgebied

Meer dan 35 jaar ervaring in de gezondheidszorg

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven geboeid door het menselijk lichaam en het functioneren daarvan. Gaandeweg mijn loopbaan ben ik daarom het lichaam gaan benaderen vanuit verschillende disciplines. In 1982 ben ik begonnen met werken als fysiotherapeut, vervolgens ben ik ook actief geworden als Osteopaat en sinds 2010 help ik mensen met behulp van acupunctuur.
In mijn werk als acupuncturist stelt mijn achtergrond mij in staat om de alternatieve oosterse geneeswijzen te combineren met de westerse kennis van het menselijk lichaam. Bij het stellen van een diagnose komt het goed van pas het functioneren van het lichaam vanuit een mechanisch perspectief (de Fysiotherapie en Osteopathie) en een energetische perspectief (de Chinese geneeswijze) te analyseren.

Holistische benadering

Wat mij specifiek aantrekt in de Klassieke Chinese Acupunctuur is de holistische benadering van de klacht die een patiënt heeft. Er wordt niet alleen naar het symptoom gekeken, maar naar de hele fysieke en psychische mens en haar omgeving. Op deze manier kan de oorzaak van de klacht grondiger worden aangepakt. Ik vergelijk dit altijd met een zieke boom. Deze herken je vaak aan de zieke bladeren. Maar vaak ligt de oorzaak van de ziekte bij de wortels die je op het eerste gezicht niet kan waarnemen. De klacht bij 'de wortel' aanpakken vind ik de mooiste uitdaging die er is.

“Leer jezelf kennen door stil te worden”